Ciabatta

recepty-top.cz Ciabatta

Co do toho?

Kvásek

  • 1/8 čajové lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce teplé vody
  • 1/3 šálku teplé vody
  • 1 hrníček hladké mouky

Ciabatta

  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce teplého mléka
  • 2/3 šálku teplé vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1 1/2 čajové lžičky soli
  • pečící kámen do trouby
  • pečící papír

Co s tím?

Kvásek

V malé misce si smícháme droždí s teplou vodou a necháme 5 minut kvasit. Když je kvásek kašovitý, přímícháme vodu a mouku. 5 minut mícháme, přes mísu dáme plastovou fólií a směs necháme v chladném pokoji 12-24 hodin.

Ciabatta

45 minut před pečením nažhavíme troubu na 220 a necháme kámen nažhavit.

V misce smícháme droždí, teplé mléko a necháme kvasit 5 minut. Směsku přilejeme do větsí mísy (ideálně v mixeru), přidáme náš kvásek, vodu, olej a mouku (dokud se mouka vše nenavlhčí). Přidáme sůl a mícháme až je těsto hladké a pružné (ccs 8 minut) ideálně hákem v mixéru. Připravíme si velkou mísu s trochou oleje nebo másla a dáme tam těsto a tročku to v omastku oplácáme, zakryjeme mísu plastovou fólií a necháme vykynout cca 1-2 hodiny, mělo by toho být aspoň jednou tolik.

2 kusy pečícího papíru si dáme na plech(y). Moukou si posypeme pracovní plochu, těsto rozdělíme na 2 kusy, zlehka vytvarujeme bochníky a dáme na plechy s pečícím papírem, který ostříháme okolo bochníku aby moc nepřečníval. Bochníky poprášíme moukou, zakryjeme chleby navlhčenou utěrkou a necháme zase kynout 1-2 hodinky v pokojové teplotě kde moc nefouká.

Bochníky umístíme vrškem na omoučněný nažhavený pečící kámen (tím nám pečící papír zůstane nahoře) a dáme ciabatty péct na 20min dozlatova, po pár minutách můžeme papír sejmout a vyhodit.

Zatím to nezkoušejte :-) jen jsem si napsal recept, ale ještě jsem to netestoval.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Ciabatta

Ciabatta

Šestka náhodných receptů

Harissa pasta

Harissa pasta

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - Murgh makhani

Pasta Ca Muddica - Špagety s ančovičkama a strouhankou

Pasta Ca Muddica - Špagety s ančovičkama a strouhankou

Bombajské brambory

Bombajské brambory

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.