Biftek - beef steak

Biftek - beef steak

jak to uvařit
recepty-top.cz Biftek - beef steak

Co do toho?

  • hovězí svíčková (ideálně z plemene Aberdeen angus a řádně vyzrálé)
  • drcený pepř
  • olivový olej
  • mořska sůl

Co s tím?

Maso si nakrájíme na cca 4cm silné plátky. Svíčkovou můžeme hodně zlehka kloubama naklepat a následně vytvoříme zase hezký špalík a svážeme dohromady provázkem, opepříme a zlehka potřem olivovým olejem. Dáme do lednice tak na 1-2 hodinky odležet. Než začneme vyndám si maso z lednice a nechám při pokojové teplotě tak 15-30 min.

Troubu si nažhavíme na 200. Vezmeme si litinovou pánev nebo tál (litina dobře vede teplo) a řádně ho nažhavíme ideálne na plynovém hořáku který dodá správnou teplotu (není třeba mastit, máme maso oplácané olivovým olejem). Opečeme z každé strany tak 3-4 minutky (do masa nepícháme), dáme si biftek vedle na talíř a necháme tak 5 minut aby se rozležel. Někomu to takto stačí, ja si ho pak přehodím na pekáček a nechám ho v troubě dojít cca 8-10 minut, záleží na kvalitě masa.

Biftek posolíme a můžeme podávat na nahřátých talířích třeba s opečenou zeleninkou.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Biftek - beef steak

Biftek - beef steak

Něco jako guláš

Něco jako guláš

Paprikový guláš

Paprikový guláš

Rajská s knedlíkem dle babči

Rajská s knedlíkem dle babči

Roštěnka s knedlíkem

Roštěnka s knedlíkem

Svíčková s knedlíkem

Svíčková s knedlíkem

Šestka náhodných receptů

Salámová pizza

Salámová pizza

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - Murgh makhani

Restované brambory po italsku

Restované brambory po italsku

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Pudinkové dortíčky

Pudinkové dortíčky

Paprikový guláš

Paprikový guláš

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.