Spaghetti bolognaise

Spaghetti bolognaise

jak to uvařit
recepty-top.cz Spaghetti bolognaise

Co do toho?

Na omáčku

  • 2 lžice olivového oleje
  • cca 6 plátků prorostlé slaniny, nakrájet
  • 3 velké cibule, nakrájet
  • 3 stroužky česneku, nadrtit
  • 2-3 mrkve, nakrájet
  • 2 řapíky řapíkatého celeru :-) (nezapomeneme oloupat)
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 sklenice červeného vína (cca 400ml)
  • 2x400g konzervy s nakrájenými rajčaty
  • 2 lžíce protlaku
  • 2 čerstvé nebo sušené bobkové listy
  • sůl
  • čerstvě drcený pepř
  • špagety nebo tagliatelle
  • parmezán

Co s tím?

Do většího hrnce dáme olej a osmažíme pomalu slaninu dozlatova. Přihodíme česnek s cibulkou a smažíme dokud nezměkne. Zvětšíme teplotu, nahodíme hovězí maso a opečeme. Dolejeme vínem a necháme probublat tak 15min. Zase snížíme teplotu a hodíme tam zbytek surovin, osolíme opepříme dle chuti. Zaklopíme a necháme dusit tak 2 - 2 1/2 hodinky. Nezapomeneme občas zamíchat aby se to nepřismahlo.

Nakonec si uvaříme špagety, zalejeme omáčkou a zasypeme parmezánem.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Bramborové noky s bazalkovým pestem

Bramborové noky s bazalkovým pestem

Bramborove noky s bylinkovou rajčatovou omáčkou

Bramborove noky s bylinkovou rajčatovou omáčkou

Fettuccine all’ Alfredo

Fettuccine all’ Alfredo

Fettuccine se špenátem

Fettuccine se špenátem

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Linguine s bazalkovým pestem

Linguine s bazalkovým pestem

Šestka náhodných receptů

Jahody s mátou

Jahody s mátou

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Rybízové brusinky

Rybízové brusinky

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Tikka masala

Tikka masala

Dušené kysané zelí

Dušené kysané zelí

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.