Harissa pasta

Harissa pasta

jak to uvařit
recepty-top.cz Harissa pasta

Co do toho?

  • 1 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 1/2 lžičky semínek koriandru
  • 1 1/2 lžičky kmínu
  • 5 čerstvých červených chilli papriček
  • 8 sušených chilli papriček (např. guajillo)
  • 6-8 stroužků česneku
  • 1/4 hrníčku listů koriandru (není nutné, někdo dává třeba i mátu nebo petrželku)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 3/4 lžičky soli, nebo podle chuti
  • 1-2 lžíce rajského protlaku (také není nutné, záleží na receptu)

Co s tím?

Sušené chilli si namočíme do teplé vody a necháme tak 20-30 minut odstát. Slejeme vodu a zlehka papričky vyždímáme a odstraníme semínka, a nebo nějaké necháme dle stupně odvahy ;-)

Na pánvi orestujeme na sucho kmín, koriandr a římský kmín (jen aby se ovoněly cca 3-4 minuty) pak to hodíme do hmoždíře a rozdrtíme.

Všechno hodíme do mixéru, nemusí to být úplně do hladka, jen ať to má nějakou texturu. A nebo místo mixéru to přihoďte do hmoždíře ke koření a rozdrťte.

Můžeme pastou naplnit skleničku, zalít olivovým olejem a vydrží v lednici i 4 měsíce.

Jinak se dá v pohodě koupit buďto v konzervě nebo v tubě ;-)



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Harissa pasta

Harissa pasta

Marocký kořenící mix

Marocký kořenící mix

Šestka náhodných receptů

Ořechy

Ořechy

Pudinkové dortíčky

Pudinkové dortíčky

Bažant na kmínu

Bažant na kmínu

Pečené kuře s bramborama

Pečené kuře s bramborama

Bulky na burgery

Bulky na burgery

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.