Co do toho?
- cca 1kg hovězího masa vcelku - třeba plecko
 - sůl
 - pepř
 - olej
 - 500-700g čerstvých paprik
 - lžíce pálivé papriky
 - lžíce majoránky
 - lžička oregána
 - lžička drceného kmínu
 - cibule na plátky
 - 2 stroužky česneku na kousky
 - rajčata, ideálně konzervovaná
 - voda nebo vývar
 - 3 lžíce červeného vinného octa
 
Co s tím?
Maso obalíme v pepři, soli a na oleji osmahneme ze všech stran. Vyndáme maso na talíř. Do kastrolu hodíme čerstvou i sušenou papriku, sůl, pepř a trošku podusíme, pak přihodíme zbytek bez vody necháme probublat. Přihodíme tam maso s vodou a dáme do trouby přiklopené klidně na 3 hodinky na 180-200. Maso by se mělo rozpadat na hadry. Pokud to bude moc tekuté tak to na 15-30min odklopte.













