Omáčka Hoisin

Omáčka Hoisin

jak to uvařit
recepty-top.cz Omáčka Hoisin

Co do toho?

verze 1

  • 4 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 1 stroužek česneku - prolisovat
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička čínské ostré omáčky - Sriracha
  • 1/8 lžičky drceného černého pepře

verze 2

  • 4 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce černé fazolové pasty
  • 1 lžíce melasy
  • 2 lžičky bílého octa
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku - prolisovat
  • 1 lžička čínské ostré omáčky - Sriracha
  • 1/8 lžičky drceného černého pepře

Co s tím?

Ostrou omáčku Sriracha můžete koupit u čínských či vietnamských pochutin, občas ji mají i různé asijské restaurace v nabídce a dá se koupit přímo tam. Je červená a většinou je na ní zobrazený kohout.

Mícháme dokud se dobře nespojí. Uzavřeme do sklenice a v lednici vydží nějaký ten měsíc.

Hoisin se dá i koupit, ale popravdě zatím jsme na něj v běžném obchodě nenarazil, tak jsem si omáčku radši udělal sám.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Čínské koření 5ti vůní - vlastní mix

Čínské koření 5ti vůní - vlastní mix

Garam masala - vlastní mix koření

Garam masala - vlastní mix koření

Kari

Kari

Kari mix koření z jižní indie

Kari mix koření z jižní indie

Kari mix koření ze severní indie

Kari mix koření ze severní indie

Omáčka Hoisin

Omáčka Hoisin

Šestka náhodných receptů

Thajské červene kari

Thajské červene kari

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Velikonoční bochánek

Velikonoční bochánek

Ananasové chutney (čatní)

Ananasové chutney (čatní)

Rukolový salát s parmezánem

Rukolový salát s parmezánem

Brambory s kuřecím v troubě - můj eintopf

Brambory s kuřecím v troubě - můj eintopf

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.