Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - Murgh makhani

jak to uvařit
recepty-top.cz Butter Chicken - Murgh makhani

Co do toho?

maso s marinádou

  • cca 1kg kuřecího nakrájíme na kusy
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • 3/4 hrníčku bílého jogurtu
  • 1 1/2 lžičky pískavice
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička garam masala
  • 1,5 lžíce olej
  • 1,5 lžíce zázvorové pasty
  • 1/2 lžíce česnekové pasty
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • olej nebo ghí na grilování

omáčka - Makhani Masala

  • 4 lžíce ghee
  • 4 tobolky zeleného kardamomy (jen semínka)
  • 1 tobolku černého kardamomu (jen semínka)
  • 1 1/2 lžičky skořice 
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička pískavice
  • cca 6cm čerstvého zázvoru, udělat pastu
  • 8-10 stroužků česneku, udělat pastu
  • 3-4 čerstvé zelené chilli papričky, vyndáme semínka, nadrobno
  • 3 hrníčky rajčatového pyré
  • 3/4 lžíce chilli / kajenského pepře / nebo na co máte chuť
  • voda
  • 10 mandlí, ideálně udělat pastu
  • 1/2 lžíce cukru
  • 2 lžičky pískavice lístky
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 hrníčku + 2 lžíce smetany

Co s tím?

Říká se tomu i Butter Chicken

První marináda - smícháme chilli, citronovou šťávu se solí a kuře naložíme na 20min.
Druhá marináda - smícháme jogurt, kurkumu, pískavici, sůl, zázvor, česnek, citronovou šťávu, garam masalu a olej, naložíme znova kuře na 4 hodiny, ale můžeme i přes noc.

Nažhavíme troubu na 200 a kuřecí na mřížce grilujeme tak 10min nebo dáme na plech potřeme ghí a grilujeme tak 5-7min z každé strany hezky do hněda.

Omáčka

Nadrtíme si koření. Rozehřejem ghí, přihodíme kardamom, hřebícek a skořici, restujeme dokud nezačne vonět, dál přidáme pískavici - až začne prskat tak dáme zázvor, česnek a chilli na kousky. Smažíme tak 8min. Přidáme pyré, chilli. Necháme probublat  na mírném ohni tak 15-20min, prostě dokud se olej nezačne oddělovat. Zalijeme 2 až 2 1/2 hrníčky vody, dáme mandle, cukr, lístky pískavice a probubláme tak 15min.

Přidáme ugrilované kuře, promícháme a zasypeme garam masalou, dolijeme smetanu. Zapokličkujeme a na malém ohni ohřejeme maso cca 10min.

Ozdobíme koriandrem a smetanou před podáváním. Podáváme s rýží nebo chlebem naan



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Asijské masové koule

Asijské masové koule

Balti

Balti

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - rychlá verze

Butter Chicken - rychlá verze

Čína z toho co je doma

Čína z toho co je doma

Dopiaza

Dopiaza

Šestka náhodných receptů

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Nudle Dan dan (Dandan mian)

Nudle Dan dan (Dandan mian)

Kuřecí gulčo

Kuřecí gulčo

Souvlaki

Souvlaki

Kantonské kuře

Kantonské kuře

Brambory s omáčkou z dobromysli

Brambory s omáčkou z dobromysli

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.