Dušené kysané zelí

Dušené kysané zelí

jak to uvařit
recepty-top.cz Dušené kysané zelí

Co do toho?

  • 1 sklenice (cca 640 g) kysaného zelí (POZOR - ne sterilované)
  • 1 vetší cibule
  • 60 g sádla
  • 60 g hladké mouky
  • polévková lžíce cukru (více nebo méně dle chuti)
  • čajová lžička drceného kmínu
  • sůl

Co s tím?

Podle toho, jak máte rádi zelí kyselé jej buď nejdřív slejete nebo dokonce propláchnete nebo jej použijete i s nálevem. Každopádně zelí překrájejte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo právě jen těsně ponořené. Přihoďte kmín a duste/vařte (ono je to něco mezi) do měkka.

Než se zelí udusí, nakrájejte na drobno cibulku a zpěňte ji na sádle. Do zpěněné cibulky vmíchejte hladkou mouku a uzmažte světlou jíšku. Nechte vychladnout. Jíškou pak zahustěte zelí, doslaďte a dosolte dle chuti.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Domácí tatarka

Domácí tatarka

Dušené kysané zelí

Dušené kysané zelí

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Knedlíky dle babči

Knedlíky dle babči

Medové červené zelí

Medové červené zelí

Nudle nebo flíčky do polévky

Nudle nebo flíčky do polévky

Šestka náhodných receptů

Burger

Burger

Kuřecí na tymiánu se smetanou

Kuřecí na tymiánu se smetanou

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Čokoládový salámek

Čokoládový salámek

Kuřecí se zázvorem a jarní cibulkou

Kuřecí se zázvorem a jarní cibulkou

Perník

Perník

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.