Kantonské kuře

Kantonské kuře

jak to uvařit
recepty-top.cz Kantonské kuře

Co do toho?

  • celé kuře

na marinádu

  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1/2 lžičky koření 5ti vůní
  • cca 2cm zázvoru nastruhat
  • 2 stroužky česneku nadrtit
  • cca 20ks hřebíčku nadrtit

na polevu

  • 1/2 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1/2 lžíce světlé sojová omáčky
  • 1 lžíce Hoisin omáčky
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • jarní cibulka a chilli na ozdobení


Co s tím?

Smícháme si věci na marinádu.

Kuře pořádně vysušíme zevnitř i zvenku. Prstama si oddělíme kůži od masa, marinádu nacpeme pod kůží a kuře pěkne promasírujeme. Dáme do lednice tak na 2 hodinky nebo i přes noc kuře odležet. Když něco zbyde můžeme to naplácat i na kůži.

Troubu nažhavíme na 190, do pekáče nahodíme maso prsama nahoru, zakryjem alobalem a necháme tak 50min péct.

Smícháme si věci na polevu.

Alobal vyhodíme a kuře budeme průběžně potírat polevou cca 10-20min nebo dokud není maso hotové. Pak to necháme tak 10min odležet. Podáváme s rýží a super výpekem. Ozdobíme nasekanou cibulkou a chilli.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Asijské masové koule

Asijské masové koule

Balti

Balti

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - rychlá verze

Butter Chicken - rychlá verze

Čína z toho co je doma

Čína z toho co je doma

Dopiaza

Dopiaza

Šestka náhodných receptů

Svíčková s knedlíkem

Svíčková s knedlíkem

Turecké kofte

Turecké kofte

Fettuccine se špenátem

Fettuccine se špenátem

Čínský zelný salát

Čínský zelný salát

Upečená kotleta

Upečená kotleta

Mojito

Mojito

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.