Kantonské kuře

Kantonské kuře

jak to uvařit
recepty-top.cz Kantonské kuře

Co do toho?

  • celé kuře

na marinádu

  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1/2 lžičky koření 5ti vůní
  • cca 2cm zázvoru nastruhat
  • 2 stroužky česneku nadrtit
  • cca 20ks hřebíčku nadrtit

na polevu

  • 1/2 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1/2 lžíce světlé sojová omáčky
  • 1 lžíce Hoisin omáčky
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • jarní cibulka a chilli na ozdobení


Co s tím?

Smícháme si věci na marinádu.

Kuře pořádně vysušíme zevnitř i zvenku. Prstama si oddělíme kůži od masa, marinádu nacpeme pod kůží a kuře pěkne promasírujeme. Dáme do lednice tak na 2 hodinky nebo i přes noc kuře odležet. Když něco zbyde můžeme to naplácat i na kůži.

Troubu nažhavíme na 190, do pekáče nahodíme maso prsama nahoru, zakryjem alobalem a necháme tak 50min péct.

Smícháme si věci na polevu.

Alobal vyhodíme a kuře budeme průběžně potírat polevou cca 10-20min nebo dokud není maso hotové. Pak to necháme tak 10min odležet. Podáváme s rýží a super výpekem. Ozdobíme nasekanou cibulkou a chilli.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Asijské masové koule

Asijské masové koule

Balti

Balti

Butter Chicken - rychlá verze

Butter Chicken - rychlá verze

Čína z toho co je doma

Čína z toho co je doma

Dopiaza

Dopiaza

Indické kuřecí na koriandu a rajčatech

Indické kuřecí na koriandu a rajčatech

Šestka náhodných receptů

Mleté maso z maďarska

Mleté maso z maďarska

Knedlíky dle babči

Knedlíky dle babči

Zemlbába

Zemlbába

Kokosovo limetkové kuře

Kokosovo limetkové kuře

Ovocné kynuté knedle

Ovocné kynuté knedle

Kuřecí se smaženou rýží

Kuřecí se smaženou rýží

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.